Stillsam och fartfylld sommar

 

Sommaren är för många människor en tid fylld med olika aktiviteter. Många har väntat och längtat efter de där varma och soliga sommardagarna. Dagar då man kan sola, bada, duka upp ute och äta utomhus på balkongen, uteplatsen eller kanske verandan.  Gator och torg fylls med människor på restauranger och caféer. Just den här sommaren har vissa träffat sitt livs kärlek.

Människor; reser, besöker olika sevärdheter, cykelsemestrar, paddlar kajak, seglar, går på träningspass inomhus och kanske även utomhus, spelar golf, joggar, går på en trevlig konsert en sommarkväll, hälsar på vänner och kanske släktingar m.m. Campingarna fylls med tält, husvagnar och husbilar. Någon har planerat in att den här sommaren äntligen renovera huset. En del har som mål att göra så lite som möjligt. De vill bara ha en lugnare period. De har sett fram emot att t.ex. kunna sitta i sin trädgård med en bok och njuta av lugn och ro. Ja det finns många möjligheter och möjligheter till kombinationer. När jag har varit vid stranden i sommar har jag ofta tagit med mig en bok eller tidning och läst lite.

Förra sommaren när jag var ute på en dagstur på ”Bohusleden” mötte jag en kvinna som var ute på en längre vandring.  Hon bar på en stor ryggsäck med mycket packning. Hon berättade att hon annars bodde i Tyskland och att hon hade rest hit för att vandra. Jag ställde några frågor om hennes vandringstur. Hon verkade trivas men det hon saknade lite var att inte kunna dricka en kaffe latte. Det såg hon fram emot att göra när hon kommit fram till det ställe hon valt som sitt slutmål på vandringen.

/Linda

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • © All material on this domain is copyrighted by Linda Andersson. All rights reserved.

  • Web design and code by David Nielsen